top of page

Vanliga frågor

Kan man använda vårat schampo till hunden?

Nej, human schampo rubbar den känsliga pH-balansen i hundens hud. Vårat schampo är alldeles för surt för huden på hundar och kommer torka ut den vilket gör att den blir mer mottaglig för bakterier, parasiter och gör huden mer sårbar.

När kan jag klippa min valp första gången?

Jag brukar rekommendera vid ca 6 mån. Valpen har då hunnit bli trygg med sin nya familj och vant sig vid hantering, hunnit gå igenom olika situationer och möten med främmande människor.

Hur långt mellan klippningarna kan man ha för att hålla pälsen lätthanterlig?

Detta beror på pälskvaliteten och hur fort den växer. Jag brukar rekommendera 2 månader för att slippa besvär och max 3 månader, men då får man räkna med att det kan bli jobbigt att sköta pälsen.

Hur fort växer pälsen och hur lång tid tar det att den blir fullpälsad?

En frisk päls växer normalt mellan 1 - 1.5 cm i månaden. Det beror på den befintliga längden men räkna med 7- 12 mån för att den ska bli bra.

Kan man ställa ut tex min Bichon Havanais som varit klippt?

Ja när vi talar om små långhårsraser. Andra raser kan en klippning förstöra pälsens kvalitet och då kan det ta lång tid att reparera detta om det går.

Hur ofta behöver jag bada min hund?

Man kan bada en hund var 4:e - 6:e vecka om hunden inte har rullat sig i något eller har fått annat föreskrivet från veterinär. Inför utställning badar man ev hunden med kortare intrevall.

bottom of page