top of page
_MG_0244[1].jpeg

Allt om mig

Det är underbart att vara bland djur

Karin Zimmermann,  hundstylist/hundfrisör ;

 • Utbildad hundfrisör år 2010

 • Specialiserad på små långhårsraser

 • Spetskompetens - Bichon Havanais

 • Namnet Karinz formades år 2019

 • Uppfödare; Bichon Havanais under kennelnamnet, KR'Karrei sedan 2003

 • Uppfödare; Ragdoll under stamnamet, S*Karrei sedan 2002

 • Har även haft får och kor

 • Har skrivit en bok utgiven 2022
  "Frisyrer & olika pälslängder -
  små långhårsraser"

 • Har påbörjat skriva en bok om pälsvård riktad för små långhårsraser. 

Jag ser fram emot att få göra din underbara lilla vän ännu finare än den redan är.

2022-03-25-13-48-43-785_edited.jpg

Om mig
Min dröm var att bli veterinär men rädslan för sprutor gjorde att jag ändra mitt tilltänkta yrkesval. Istället utbildade jag mig till designer, mönsterkonstruktör och ekonom. Under resans gång har jag jobbat som anställd inom diverse branscher, haft eget företag inom klädbranschen och drivit egen dansskola. Det som ledde mig till mitt nuvarande yrke som hundfrisör var en kombination av mitt intresse för det konstnärliga samt det som alltid legat närmast mitt hjärta, min stora passion för djur.

År 2010 utbildade jag mig till hundfrisör på Trimkompaniet i Morgongåva. Jag insåg snabbt att jag ville koncentrera mig på små långhårsraser och bad att få utbildningen inriktad enbart mot denna kategori som jag nu är specialiserad inom. Jag fick mycket bra gehör av min lärare Mia Övernäs. Mia och hennes kollega Helene Hultén gjorde att jag kunde förverkliga mina intressen, drömmar och idéer.

År 2002 studerade jag kattor och hundars genetik, sjukdomar och beteenden. Året efter ansökte jag om stamnamnet S*Karrei och började med Ragdolluppfödning.

År 2003 ansökte jag om kennelnamnet KR'Karrei och började med Bichon Havanais uppfödning.

År 2005 införskaffade jag en Krohmforländer hane. Jag blev otroligt fäst vid den rasen och tanken var att vi även skulle föda upp dessa. Då rasen var otroligt känslig ansåg vi att det krävdes alltför stor kunskap för en valpköpare att ha denna ras så vi beslutade oss för att inte föda upp Kromisar.

 
Läs av djuren...
Jag har alltid haft djur omkring mig och redan som liten ville jag jobba med djur. Som barn hade jag både kaniner och hundar. Därefter kom kattorna in i mitt liv och genom min kattuppfödning lärde jag mig otroligt mycket. Det jag tidigare hade studerat kom väl till pass nu.

Jag kände att jag hade fått en bra grund att stå på och med denna kunskap kände jag mig redo att starta en uppfödning med hundrasen, Bichon Havanais.

Åren gick och under några år hade jag lyckan att ha får, lamm, kor och kalvar i en liten skala. Det var fantastiskt att se samspelet mellan de olika djurarterna. Valparna följde med mig till fårhagen där de glatt lekte tillsammans med lammen medan tackorna och tikarna stillsamt såg på. Det blev en ovärderlig erfarenhet och "mammornas" vänliga inställning fick mig många gånger att tänka.... lugn och tillit.

Det är detta jag bär med mig i mina möten med hundarna som kommer till mig.... lugn och tillit.

Jag använder mig av lugna metoder och läser av hundens sinnesstämning. Jag har inte hunden i galge utan det får ta lite längre tid då den ev. roterar under arbetets gång. Det finns dock en del hundar som känner sig tryggare med att stå i galge.

Det främsta målet är att hunden får en trygg och positiv upplevelse.

 
Klipperiet
Efter en liten utflykt på 7 år i Skinnskatteberg flyttade vi tillbaka till Uppsala län och närmare familj och vänner. Flytten gick till Heby som ligger 4 mil väster om Uppsala. Den nya salongen är under uppbyggnad och under tiden kommer salongen drivas i bostaden. Du välkomnas i klipperiet där det finns som ett litet väntrum där man kan sitta medan hunden blir stylad. I denna lilla del finns en butik i begränsad storlek. Där finns bl.a. koppel, selen, halsband, hundkläder, rosetter. Har man glömt bajspåsarna hemma finns även detta på hyllorna.

Schampon och balsam som jag provat ut och tycker är passande för de pälsar jag jobbar med ska i en framtid finnas tillgänglig i mindre skala.

Målet med butiken är att det ska finnas likadana produkter och redskap som jag använder mig av i salongen.

 
Vill ni sitta och läsa i några av böckerna som finns tillgängliga och dricka en kopp te/kaffe medan ni väntar finns den möjligheten.

Vill man däremot vara med sin hund i klipperiet går det det också under förutsättning att hunden inte blir stressad av att ägaren är närvarande.

Vill man göra något annat finns underbara omgivningar som tex traktorväg mellan åkrarna, härliga vandringsslingor i skogen alldeles utanför tomten eller varför inte besöka Jessan´s konditori som har underbara smörgåsar, bakelser och tårtor. Vi har dessutom ICA och Coop ca 1 kilometer från hundsalongen.

Välkomna och titta in på

Karinz Hundstylist, Hundsalong & Pälsvård

Karinz Hundstylist, Hundsalong & Pälsvård är beläget i nedre planet på vår bostad med egen ingång.

 

Den renoverades år 2021 och tankar om att bygga och utveckla salongen ytterligare med en lektionssal och toalett på samma plan finns dock kommer detta dröja något.

 

Har man med flera hundar och vill vara i närheten men ändå ute, får man gärna vara i vår trädgård som är väl inhägnad. Där har vovvarna möjlighet att leka fritt och hälsa på våra små älskade ulltussar.

 

Vi vill att det ska vara en säker och hemtrevlig miljö för både 4 och 2-benta.


Välkomna!

bottom of page