top of page

Munhygien

(tandbehandling med ultraljuds tandborste)

Cleany Teeth

Välkommen på reducering av tandsten, plack och bakterier med hjälp av Cleany Teeth – en tyst, vibrationsfri ultraljudstandborste. Detta är ingen behandling som gör att du kan utesluta handkontroller hos veterinären. Däremot förebygger det tandproblem och ett komplement till den vanliga tandborstningen / underhållet av hundens tänder och detta får din hund att må bättre. 

Jag genomför behandlingarna på hundens villkor, så ju mer van din hund är vid hantering i munnen runt tänder och tandkött desto bättre resultat och det blir mindre stress för hunden.

Öva gärna med att ta något gott på fingret och gnugga försiktigt runt i munnen som om du borstar tänderna.

Har hunden tandsten behövs grund behandling tills dess att tandköttet är friskt och tänderna så rena det bara går.

Viktigt

  • Jag ställer inte några veterinära diagnoser

  • Du som hundägare har yttersta ansvaret för din hunds tänder.

  • Var uppmärksam på din hunds andedräkt och beteende. Hur hanterar den mat, har den börjat dregla, gnider den huvudet mot möbler etc. 

  • Gå på regelbundna tandkontroller hos din veterinär med din hund.


START BEHANDLING:

Om din hund inte är van vid tandborstning och hantering av andra människor så bokar du ett prova-på besök första gången. Då håller vi på i ca 15-20 min och du får tips om hur du kan träna din hund så det går lättare med tandborstningen hemma.

GRUND BEHANDLING:

Har hunden tandsten bokar man en längre behandlingstid. Besöken är då ca 30 minuter långa och kan behöva upprepas upp till 4-6 ggr beroende på munnens status och hundens samarbetsvilja.

UNDERHÅLLSBEHANDLING:

Har hunden frisk, ren mun utan tandsten räcker det med en underhållsbehandling som tar ca 15 min. Normalt räcker det med en underhållsbehandling var 6-8:e vecka för att hålla munnen i gott skick (beroende på hur lätt den får plack och hur mycket man sköter tänderna hemma).

Börja med tandborstning redan som valp

bottom of page