top of page

Valpintroduktion

(Små långhårsraser)

För att det ska bli en behaglig upplevelse för valpen kommer jag att under dessa 4 tillfällen introducera den för allt vad ett besök hos hundfrisörer innebär.

 1. Första tillfället får valpen bekanta sig med hundsalongen och om så behövs ger jag några tips till ägaren om vad denna bör tänka på inför klippbesök.

  • (30 min)

 2. Andra tillfället kommer valpen att få bekanta sig med trimbordet och att vänja sig att stå så högt (vissa individer är kanske höjdrädda).

  • (30 min)

 3. Tredje tillfället introducerar jag valpen för klippmaskin och för fönen. Detta för att valpen ska bli van vid ljudet av klippmaskin och både ljud och blåst av fönen.

  • (45 min)

 4. Fjärde tillfället (om de 3 tidigare tillfällen gått bra) kommer jag att bada valpen och föna den torr. Om även detta går bra och tid finns klipper jag även klorna samt använder klippmaskin och klipper under tassarna och handklipper runt tassarna.

  • (75 min)

Har valpen reagerat positivt under dessa 4 tillfällen kan den vara redo för en vanlig klippning men med hänsyn till att det fortfarande är en valp.

Träna och vänj valpen vid pälsvård i tidigt stadium

bottom of page